csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Az Alföld nehéz hűségében

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2011.01.01. 13:19

 

2010-ben jelent meg "Az Alföld nehéz hűségében" (Dolgozatok a 75 éves Szabó Ferenc tiszteletére) című kiadvány, amelyet a Szántó Kovács János Területi Múzeum adott ki.
Orosháza szülötte Szabó Ferenc 75 éves, ezért hajtott fejet előtte Békés megye munkásságát, annak eredményeit tisztelő közössége. Ebbe a 75 évbe sok minden belefért, könyvek, tanulmányok, levéltárvezetés, múzeumigazgatás, előadások, konferenciák. Sokan vagyunk, akik Szabó Ferenc igazgató úr, munkásságát tiszteljük, megbecsüljük, megtöltöttük az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium auláját. Az orosházi Szántó Kovács János Területi Múzeum ebből az alkalomból adta ki "Az Alföld nehéz hűségében" (Dolgozatok a 75 éves Szabó Ferenc tiszteletére) című kiadványt. Ha valaki kezébe veszi ezt a 322 oldalas könyvet láthatja, hogy jó nevű szerzők, komoly tudományos munkáikkal tisztelték meg a 75 éves Szabó Ferencet. Amiért itt erről szót ejtek annak az-az oka, hogy Szabó Ferenc igazgató úr az év elején felhívott, és közölte velem, hogy egy írásom belefér ebbe a tanulmánykötetbe. Ennek a címe: Hová lettek a katonák? (Az Orosházi Kistérség II. világháborús katonai veszteségei) Akkor is, és most is úgy érzem: Eddigi életem legnagyobb megtiszteltetése ért.
Ajánlom mindenkinek a figyelmébe ezt a tanulmánykötetet, amely megvásárolható a Szántó Kovács János Területi Múzeumban.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!