csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Az Alföld nehéz hűségében

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2011.01.01. 13:19

 

2010-ben jelent meg "Az Alföld nehéz hűségében" (Dolgozatok a 75 éves Szabó Ferenc tiszteletére) című kiadvány, amelyet a Szántó Kovács János Területi Múzeum adott ki.
Orosháza szülötte Szabó Ferenc 75 éves, ezért hajtott fejet előtte Békés megye munkásságát, annak eredményeit tisztelő közössége. Ebbe a 75 évbe sok minden belefért, könyvek, tanulmányok, levéltárvezetés, múzeumigazgatás, előadások, konferenciák. Sokan vagyunk, akik Szabó Ferenc igazgató úr, munkásságát tiszteljük, megbecsüljük, megtöltöttük az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium auláját. Az orosházi Szántó Kovács János Területi Múzeum ebből az alkalomból adta ki "Az Alföld nehéz hűségében" (Dolgozatok a 75 éves Szabó Ferenc tiszteletére) című kiadványt. Ha valaki kezébe veszi ezt a 322 oldalas könyvet láthatja, hogy jó nevű szerzők, komoly tudományos munkáikkal tisztelték meg a 75 éves Szabó Ferencet. Amiért itt erről szót ejtek annak az-az oka, hogy Szabó Ferenc igazgató úr az év elején felhívott, és közölte velem, hogy egy írásom belefér ebbe a tanulmánykötetbe. Ennek a címe: Hová lettek a katonák? (Az Orosházi Kistérség II. világháborús katonai veszteségei) Akkor is, és most is úgy érzem: Eddigi életem legnagyobb megtiszteltetése ért.
Ajánlom mindenkinek a figyelmébe ezt a tanulmánykötetet, amely megvásárolható a Szántó Kovács János Területi Múzeumban.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ