csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Hunyadkürti István

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2010.12.28. 11:17

 

Hunyadkürti István (Jászai Mari-díjas színész)
Csorvás, 1946.

Hunyadkürti István Csorváson született,1946. augusztus 13-án.  Édesapja Hunyadkürti Lajos kereskedősegéd, édesanyja Krajcs Ilona. Csorváson a Kölcsey utca 20 szám alatt laktak. Gyermekkorát is Csorváson töltötte. Középiskolát Makón végezte, a színjátszással a makói gimnázium irodalmi színpadán ismerkedett meg. Jelentkezett a színművészeti Főiskolára de több próbálkozás után sem vették fel. Ebben az időszakban a sport jelentette a másik kitörési lehetőségét.  Szegeden az Előre NBI-es csapatában kézilabdázott. 1968-bn indult el a színészi pályán, a Békéscsabai Jókai Színházhoz szegődött segédszínésznek. Ekkor egy csorvási születésű rendező Miszlai István dolgozott a színházban. Saját elmondása szerint a sportállásában ekkor 3200 Ft volt a fizetése, Békéscsabán 900 Ft-ot kapott, mint segédszínész. Pályája következő állomása 1970-ben a debreceni Csokonai, 1973-ban a kaposvári Csiky Gergely Színház. 1976-tól egy-egy évig Miskolcon, Kaposvárott és Kecskeméten játszott. 1979-ben a Mafilm társulatához csatlakozott. 1986-tól két évig a szolnoki Szigligeti, 1988-ban a Vígszínház tagja lett. 1988-tól a Nemzeti Színház társulatának a tagja, 2003-tól pedig a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött. Pályafutása során az ország összes vidéki színházában játszott. A film számára is felfedezték, ennek oka talán az lehetett, hogy arckaraktere szélsőséges figurák megjelenítésére predesztinálja. Pályafutása során nagyon sok filmszerepet kapott, 70 film és 50 Tv filmben jutott lehetőséghez. Napjainkban a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Főszerepek sorát, de epizódszerepeket is alakított nagy sikerrel. Munkásságáért 2007. március 15-e alkalmából Jászay Mari- díjjal tüntették ki. Ezt a kitüntetést négy évtizedes színészi teljesítményéért érdemelte ki.

Filmjei: Nyom nélkül, Villám, Csini baba, Végkiárusítás,  Na végre itt a nyár, Szegény Dániel, És a nyolcadik napon, Kék Duna Keringő, Notre Dame-i toronyőr, Névtelen Vár, Kutya éji dala, Az elvarázsolt dollár, Privát, kopó, Angyalbőrben, Ámbár tanárúr, Magyar rekviem, Ismeretlen ismerős, Malom a pokolban, Kémeri, Csak semmi pánik, Magyar rapszódia, Az öreg tekintetes. Ezekben a mozi és TV filmekben kapott szerepeket 1974 és 2009 között Hunyadkürti István színész.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ