csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Hunyadkürti István

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2010.12.28. 11:17

 

Hunyadkürti István (Jászai Mari-díjas színész)
Csorvás, 1946.

Hunyadkürti István Csorváson született,1946. augusztus 13-án.  Édesapja Hunyadkürti Lajos kereskedősegéd, édesanyja Krajcs Ilona. Csorváson a Kölcsey utca 20 szám alatt laktak. Gyermekkorát is Csorváson töltötte. Középiskolát Makón végezte, a színjátszással a makói gimnázium irodalmi színpadán ismerkedett meg. Jelentkezett a színművészeti Főiskolára de több próbálkozás után sem vették fel. Ebben az időszakban a sport jelentette a másik kitörési lehetőségét.  Szegeden az Előre NBI-es csapatában kézilabdázott. 1968-bn indult el a színészi pályán, a Békéscsabai Jókai Színházhoz szegődött segédszínésznek. Ekkor egy csorvási születésű rendező Miszlai István dolgozott a színházban. Saját elmondása szerint a sportállásában ekkor 3200 Ft volt a fizetése, Békéscsabán 900 Ft-ot kapott, mint segédszínész. Pályája következő állomása 1970-ben a debreceni Csokonai, 1973-ban a kaposvári Csiky Gergely Színház. 1976-tól egy-egy évig Miskolcon, Kaposvárott és Kecskeméten játszott. 1979-ben a Mafilm társulatához csatlakozott. 1986-tól két évig a szolnoki Szigligeti, 1988-ban a Vígszínház tagja lett. 1988-tól a Nemzeti Színház társulatának a tagja, 2003-tól pedig a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött. Pályafutása során az ország összes vidéki színházában játszott. A film számára is felfedezték, ennek oka talán az lehetett, hogy arckaraktere szélsőséges figurák megjelenítésére predesztinálja. Pályafutása során nagyon sok filmszerepet kapott, 70 film és 50 Tv filmben jutott lehetőséghez. Napjainkban a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Főszerepek sorát, de epizódszerepeket is alakított nagy sikerrel. Munkásságáért 2007. március 15-e alkalmából Jászay Mari- díjjal tüntették ki. Ezt a kitüntetést négy évtizedes színészi teljesítményéért érdemelte ki.

Filmjei: Nyom nélkül, Villám, Csini baba, Végkiárusítás,  Na végre itt a nyár, Szegény Dániel, És a nyolcadik napon, Kék Duna Keringő, Notre Dame-i toronyőr, Névtelen Vár, Kutya éji dala, Az elvarázsolt dollár, Privát, kopó, Angyalbőrben, Ámbár tanárúr, Magyar rekviem, Ismeretlen ismerős, Malom a pokolban, Kémeri, Csak semmi pánik, Magyar rapszódia, Az öreg tekintetes. Ezekben a mozi és TV filmekben kapott szerepeket 1974 és 2009 között Hunyadkürti István színész.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!