csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Hunyadkürti István

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2010.12.28. 11:17

 

Hunyadkürti István (Jászai Mari-díjas színész)
Csorvás, 1946.

Hunyadkürti István Csorváson született,1946. augusztus 13-án.  Édesapja Hunyadkürti Lajos kereskedősegéd, édesanyja Krajcs Ilona. Csorváson a Kölcsey utca 20 szám alatt laktak. Gyermekkorát is Csorváson töltötte. Középiskolát Makón végezte, a színjátszással a makói gimnázium irodalmi színpadán ismerkedett meg. Jelentkezett a színművészeti Főiskolára de több próbálkozás után sem vették fel. Ebben az időszakban a sport jelentette a másik kitörési lehetőségét.  Szegeden az Előre NBI-es csapatában kézilabdázott. 1968-bn indult el a színészi pályán, a Békéscsabai Jókai Színházhoz szegődött segédszínésznek. Ekkor egy csorvási születésű rendező Miszlai István dolgozott a színházban. Saját elmondása szerint a sportállásában ekkor 3200 Ft volt a fizetése, Békéscsabán 900 Ft-ot kapott, mint segédszínész. Pályája következő állomása 1970-ben a debreceni Csokonai, 1973-ban a kaposvári Csiky Gergely Színház. 1976-tól egy-egy évig Miskolcon, Kaposvárott és Kecskeméten játszott. 1979-ben a Mafilm társulatához csatlakozott. 1986-tól két évig a szolnoki Szigligeti, 1988-ban a Vígszínház tagja lett. 1988-tól a Nemzeti Színház társulatának a tagja, 2003-tól pedig a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött. Pályafutása során az ország összes vidéki színházában játszott. A film számára is felfedezték, ennek oka talán az lehetett, hogy arckaraktere szélsőséges figurák megjelenítésére predesztinálja. Pályafutása során nagyon sok filmszerepet kapott, 70 film és 50 Tv filmben jutott lehetőséghez. Napjainkban a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Főszerepek sorát, de epizódszerepeket is alakított nagy sikerrel. Munkásságáért 2007. március 15-e alkalmából Jászay Mari- díjjal tüntették ki. Ezt a kitüntetést négy évtizedes színészi teljesítményéért érdemelte ki.

Filmjei: Nyom nélkül, Villám, Csini baba, Végkiárusítás,  Na végre itt a nyár, Szegény Dániel, És a nyolcadik napon, Kék Duna Keringő, Notre Dame-i toronyőr, Névtelen Vár, Kutya éji dala, Az elvarázsolt dollár, Privát, kopó, Angyalbőrben, Ámbár tanárúr, Magyar rekviem, Ismeretlen ismerős, Malom a pokolban, Kémeri, Csak semmi pánik, Magyar rapszódia, Az öreg tekintetes. Ezekben a mozi és TV filmekben kapott szerepeket 1974 és 2009 között Hunyadkürti István színész.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.