csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Hunyadkürti György

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2010.12.28. 11:25

 

Hunyadkürti György  (Jászai Mari - díjas színész)

Csorvás, 1951. április 16.

 

Hunyadkürti György 1951. április 16-án Csorváson született, Hunyadkürti István fiatalabb testvére. Édesapja – György - születése időpontjában, az ÁFÉSZ ellenőre volt. Miután édesapját Csongrád megyébe helyezték, (1953 és 1966 között a MESZÖV Csongrád megyei elnöke volt) távozott a család Csorvásról. Életének ebben a szakaszában Szegeden éltek. Pályafutását a békéscsabai Minerva Színpadon kezdte, majd 1972-ben az Állami Déryné Színházhoz szerződött. 1975. óta a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagja. Színészi pályáján, a színpad mellett testvéréhez hasonlóan a filmvásznon is lehetőségekhez jutott. A színház mellett szívesen vállal önálló irodalmi esteket kiváló előadó, többször nyert díjakat szavaló versenyeken 2006-ban Versünnep Alapítvány, a Magyar Rádió és a Duna Televízió által megrendezett országos szavaló-versenyen Hunyadkürti György érdemelte ki az első díjat 2006-ban Balatonfüreden. A Versünnep 2007 elnevezésű szavalóverseny szakmai fődíját is a kaposvári teátrum népszerű „Hunyája” kapta. A kaposvári színház ezzel elmondhatta, hogy az ország legjobb versmondója a társulatuk tagja. Különleges élményt ígér a színházbarátoknak Hunyadkürti György önálló estje, amely „Ti kérditek”?! – Gondolat – Verseny címmel került a Csiky Gergely Színház stúdiójának színpadára. Ezzel a műsorával fellépett a határon túl is, többek között Gyergyószentmiklóson, ahol templomot szentelt Jakubinyi György. Ez alkalommal adták elő irodalmi műsorát. Munkásságát, színészi teljesítményét több alkalommal elismerték. 2004. decemberében a Gobbi Hilda által alapított Aase-díjat kapta. A színházi epizódszereplők jutalmazására alapított díj után, 2005 - ben Jászai Mari-díjjal ismerték el. 2006-ban megkapta a Kaposvárért aranygyűrűt is, amellyel a város vezetése ismerte el munkásságát. Csak úgy mint testvérét, Őt is felfedezte a filmes szakma, ezért több filmben is szerepet kapott. Filmjei:Bunkerember (2009) Csak egy szög (2008)  József és testvérei, Jelenetek egy paraszt-bibliából (2003), Workshop (2003) Sose halunk meg! (1993), Kastély csillag-fényben (1989), A Pacsirta (1987).

Csorváson a magyar színházművészet három jelentős Jászai Mari – díjjal elismert alakja született: Miszlai István, és a két Hunyadkürti testvér. Munkásságuk és maga az a tény, hogy Csorváson látták meg a napvilágot, kevéssé ismert településünk lakói körében.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.