csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Hunyadkürti György

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2010.12.28. 11:25

 

Hunyadkürti György  (Jászai Mari - díjas színész)

Csorvás, 1951. április 16.

 

Hunyadkürti György 1951. április 16-án Csorváson született, Hunyadkürti István fiatalabb testvére. Édesapja – György - születése időpontjában, az ÁFÉSZ ellenőre volt. Miután édesapját Csongrád megyébe helyezték, (1953 és 1966 között a MESZÖV Csongrád megyei elnöke volt) távozott a család Csorvásról. Életének ebben a szakaszában Szegeden éltek. Pályafutását a békéscsabai Minerva Színpadon kezdte, majd 1972-ben az Állami Déryné Színházhoz szerződött. 1975. óta a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagja. Színészi pályáján, a színpad mellett testvéréhez hasonlóan a filmvásznon is lehetőségekhez jutott. A színház mellett szívesen vállal önálló irodalmi esteket kiváló előadó, többször nyert díjakat szavaló versenyeken 2006-ban Versünnep Alapítvány, a Magyar Rádió és a Duna Televízió által megrendezett országos szavaló-versenyen Hunyadkürti György érdemelte ki az első díjat 2006-ban Balatonfüreden. A Versünnep 2007 elnevezésű szavalóverseny szakmai fődíját is a kaposvári teátrum népszerű „Hunyája” kapta. A kaposvári színház ezzel elmondhatta, hogy az ország legjobb versmondója a társulatuk tagja. Különleges élményt ígér a színházbarátoknak Hunyadkürti György önálló estje, amely „Ti kérditek”?! – Gondolat – Verseny címmel került a Csiky Gergely Színház stúdiójának színpadára. Ezzel a műsorával fellépett a határon túl is, többek között Gyergyószentmiklóson, ahol templomot szentelt Jakubinyi György. Ez alkalommal adták elő irodalmi műsorát. Munkásságát, színészi teljesítményét több alkalommal elismerték. 2004. decemberében a Gobbi Hilda által alapított Aase-díjat kapta. A színházi epizódszereplők jutalmazására alapított díj után, 2005 - ben Jászai Mari-díjjal ismerték el. 2006-ban megkapta a Kaposvárért aranygyűrűt is, amellyel a város vezetése ismerte el munkásságát. Csak úgy mint testvérét, Őt is felfedezte a filmes szakma, ezért több filmben is szerepet kapott. Filmjei:Bunkerember (2009) Csak egy szög (2008)  József és testvérei, Jelenetek egy paraszt-bibliából (2003), Workshop (2003) Sose halunk meg! (1993), Kastély csillag-fényben (1989), A Pacsirta (1987).

Csorváson a magyar színházművészet három jelentős Jászai Mari – díjjal elismert alakja született: Miszlai István, és a két Hunyadkürti testvér. Munkásságuk és maga az a tény, hogy Csorváson látták meg a napvilágot, kevéssé ismert településünk lakói körében.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!