csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Csorvási Sport Klub 1921.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2011.07.17. 08:20

 

 

90. évfordulója van a Csorvási Sport Klub megalakításának. Az archívumunkban  böngészve találtam egy pontosan 60 éves fényképet a csapatról. nehéz év volt, mert szinte a teljes csapat katonai szolgálatot teljesített, ekkor folyt a Szovjetúnió elleni támadás, ebben az évben került vissza Bácska, mozalmas év volt.  A csapat ebben az évben legtöbbször a következő össeállításban játszott. Amiért érdekes a kép, ezelőtt 60 évvel a csapat tagja volt Pados Pál Palibácsi. Pali bácsi szinte egy idős a klubbal 90. évéhez közeledik, Ő a még élő legidősebb aki CSSK sportoló volt.

.

Kasuba István  2010.12.29. 12:04

 

 

90. éves a Csorvási Sport Klub
 
 
A Csorvási Sport Klub 1921. május 28-án alakult meg, az elsárgult levéltári iratok szerint. Alapítója: dr. Fadgyass Sándor orvos, aki erre a napra hívta össze a község sportszerető embereit, elsősorban iparos fiatalok, intézők birtokosok, tanítók vettek részt az alakuló ülésen. Fadgyas doktor megnyitóbeszédében ismertette az egyesület alapszabályát, majd tagtoborzásra hívta fel a jelenlévőket. Az indulás anyagi fedezetére 1000 koronát ajánlott fel, majd ehhez csatlakozva Áchim Mihály községi másodjegyző szintén ezer, Máthé Sándor uradalmi intéző ötszáz koronával segítette az indulást. Ezek után megválasztották a CsSK első tisztikarát:
Elnök Áchim Mihály jegyző
Alelnök: Vági István kereskedő
Titkár: Török Benjámin állami iskola igazgatója
Orvos: dr. Fadgyas Sándor
Pénztárnok: Gyebnár Mihály
Ellenőr: Lazanyecz János
Az első választmány tagjai: Lővei László, Botyánszki János, Gabnai János, ifj. Rutkai Mihály,
Póttagok: Szák Pál, Sipiczki Mihály.
Az egyesület további alapító tagjai: Uhrin Pál, Kovácsik György, Tímár Imre, Bartos János, Szabó János, Juhász András, Tinka András, Petrovszki Pál, Pleskó János voltak.
A szervezet alapszabálya értelmében lehettek az új egyesületnek védnökei, alapító, működő, és tiszteletbeli tagjai. Az alapító tagok között volt gróf Nemes Albert, aki később Magyarország római nagykövete volt, ebben az időszakban a „Gálik-majornak” nevezett birtok tulajdonosa. Ezek után a pálya építés volt a legfontosabb feladat, több helyen is volt a pálya, ami jelenlegi helyére 1928-ban került. Az első mérkőzés - amiről tudunk - 1923 június 10-én volt. A csapat a békéscsabai Rokka gyár csapatával játszott, a végeredmény 5:0 a Rokka javára. 90 évvel ezelőtt indult útjára Csorvás első sportegyesülete. Az itt látható kép 1923-ban készült a csapatról. Tagjai:

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!