csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Csorvási Sport Klub 1921.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2011.07.17. 08:20

 

 

90. évfordulója van a Csorvási Sport Klub megalakításának. Az archívumunkban  böngészve találtam egy pontosan 60 éves fényképet a csapatról. nehéz év volt, mert szinte a teljes csapat katonai szolgálatot teljesített, ekkor folyt a Szovjetúnió elleni támadás, ebben az évben került vissza Bácska, mozalmas év volt.  A csapat ebben az évben legtöbbször a következő össeállításban játszott. Amiért érdekes a kép, ezelőtt 60 évvel a csapat tagja volt Pados Pál Palibácsi. Pali bácsi szinte egy idős a klubbal 90. évéhez közeledik, Ő a még élő legidősebb aki CSSK sportoló volt.

.

Kasuba István  2010.12.29. 12:04

 

 

90. éves a Csorvási Sport Klub
 
 
A Csorvási Sport Klub 1921. május 28-án alakult meg, az elsárgult levéltári iratok szerint. Alapítója: dr. Fadgyass Sándor orvos, aki erre a napra hívta össze a község sportszerető embereit, elsősorban iparos fiatalok, intézők birtokosok, tanítók vettek részt az alakuló ülésen. Fadgyas doktor megnyitóbeszédében ismertette az egyesület alapszabályát, majd tagtoborzásra hívta fel a jelenlévőket. Az indulás anyagi fedezetére 1000 koronát ajánlott fel, majd ehhez csatlakozva Áchim Mihály községi másodjegyző szintén ezer, Máthé Sándor uradalmi intéző ötszáz koronával segítette az indulást. Ezek után megválasztották a CsSK első tisztikarát:
Elnök Áchim Mihály jegyző
Alelnök: Vági István kereskedő
Titkár: Török Benjámin állami iskola igazgatója
Orvos: dr. Fadgyas Sándor
Pénztárnok: Gyebnár Mihály
Ellenőr: Lazanyecz János
Az első választmány tagjai: Lővei László, Botyánszki János, Gabnai János, ifj. Rutkai Mihály,
Póttagok: Szák Pál, Sipiczki Mihály.
Az egyesület további alapító tagjai: Uhrin Pál, Kovácsik György, Tímár Imre, Bartos János, Szabó János, Juhász András, Tinka András, Petrovszki Pál, Pleskó János voltak.
A szervezet alapszabálya értelmében lehettek az új egyesületnek védnökei, alapító, működő, és tiszteletbeli tagjai. Az alapító tagok között volt gróf Nemes Albert, aki később Magyarország római nagykövete volt, ebben az időszakban a „Gálik-majornak” nevezett birtok tulajdonosa. Ezek után a pálya építés volt a legfontosabb feladat, több helyen is volt a pálya, ami jelenlegi helyére 1928-ban került. Az első mérkőzés - amiről tudunk - 1923 június 10-én volt. A csapat a békéscsabai Rokka gyár csapatával játszott, a végeredmény 5:0 a Rokka javára. 90 évvel ezelőtt indult útjára Csorvás első sportegyesülete. Az itt látható kép 1923-ban készült a csapatról. Tagjai:

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.