csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Csorvási Sport Klub 1921.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2011.07.17. 08:20

 

 

90. évfordulója van a Csorvási Sport Klub megalakításának. Az archívumunkban  böngészve találtam egy pontosan 60 éves fényképet a csapatról. nehéz év volt, mert szinte a teljes csapat katonai szolgálatot teljesített, ekkor folyt a Szovjetúnió elleni támadás, ebben az évben került vissza Bácska, mozalmas év volt.  A csapat ebben az évben legtöbbször a következő össeállításban játszott. Amiért érdekes a kép, ezelőtt 60 évvel a csapat tagja volt Pados Pál Palibácsi. Pali bácsi szinte egy idős a klubbal 90. évéhez közeledik, Ő a még élő legidősebb aki CSSK sportoló volt.

.

Kasuba István  2010.12.29. 12:04

 

 

90. éves a Csorvási Sport Klub
 
 
A Csorvási Sport Klub 1921. május 28-án alakult meg, az elsárgult levéltári iratok szerint. Alapítója: dr. Fadgyass Sándor orvos, aki erre a napra hívta össze a község sportszerető embereit, elsősorban iparos fiatalok, intézők birtokosok, tanítók vettek részt az alakuló ülésen. Fadgyas doktor megnyitóbeszédében ismertette az egyesület alapszabályát, majd tagtoborzásra hívta fel a jelenlévőket. Az indulás anyagi fedezetére 1000 koronát ajánlott fel, majd ehhez csatlakozva Áchim Mihály községi másodjegyző szintén ezer, Máthé Sándor uradalmi intéző ötszáz koronával segítette az indulást. Ezek után megválasztották a CsSK első tisztikarát:
Elnök Áchim Mihály jegyző
Alelnök: Vági István kereskedő
Titkár: Török Benjámin állami iskola igazgatója
Orvos: dr. Fadgyas Sándor
Pénztárnok: Gyebnár Mihály
Ellenőr: Lazanyecz János
Az első választmány tagjai: Lővei László, Botyánszki János, Gabnai János, ifj. Rutkai Mihály,
Póttagok: Szák Pál, Sipiczki Mihály.
Az egyesület további alapító tagjai: Uhrin Pál, Kovácsik György, Tímár Imre, Bartos János, Szabó János, Juhász András, Tinka András, Petrovszki Pál, Pleskó János voltak.
A szervezet alapszabálya értelmében lehettek az új egyesületnek védnökei, alapító, működő, és tiszteletbeli tagjai. Az alapító tagok között volt gróf Nemes Albert, aki később Magyarország római nagykövete volt, ebben az időszakban a „Gálik-majornak” nevezett birtok tulajdonosa. Ezek után a pálya építés volt a legfontosabb feladat, több helyen is volt a pálya, ami jelenlegi helyére 1928-ban került. Az első mérkőzés - amiről tudunk - 1923 június 10-én volt. A csapat a békéscsabai Rokka gyár csapatával játszott, a végeredmény 5:0 a Rokka javára. 90 évvel ezelőtt indult útjára Csorvás első sportegyesülete. Az itt látható kép 1923-ban készült a csapatról. Tagjai:

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!