csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Hunyadkürti István

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2010.12.28. 11:17

 

Hunyadkürti István (Jászai Mari-díjas színész)
Csorvás, 1946.

Hunyadkürti István Csorváson született,1946. augusztus 13-án.  Édesapja Hunyadkürti Lajos kereskedősegéd, édesanyja Krajcs Ilona. Csorváson a Kölcsey utca 20 szám alatt laktak. Gyermekkorát is Csorváson töltötte. Középiskolát Makón végezte, a színjátszással a makói gimnázium irodalmi színpadán ismerkedett meg. Jelentkezett a színművészeti Főiskolára de több próbálkozás után sem vették fel. Ebben az időszakban a sport jelentette a másik kitörési lehetőségét.  Szegeden az Előre NBI-es csapatában kézilabdázott. 1968-bn indult el a színészi pályán, a Békéscsabai Jókai Színházhoz szegődött segédszínésznek. Ekkor egy csorvási születésű rendező Miszlai István dolgozott a színházban. Saját elmondása szerint a sportállásában ekkor 3200 Ft volt a fizetése, Békéscsabán 900 Ft-ot kapott, mint segédszínész. Pályája következő állomása 1970-ben a debreceni Csokonai, 1973-ban a kaposvári Csiky Gergely Színház. 1976-tól egy-egy évig Miskolcon, Kaposvárott és Kecskeméten játszott. 1979-ben a Mafilm társulatához csatlakozott. 1986-tól két évig a szolnoki Szigligeti, 1988-ban a Vígszínház tagja lett. 1988-tól a Nemzeti Színház társulatának a tagja, 2003-tól pedig a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött. Pályafutása során az ország összes vidéki színházában játszott. A film számára is felfedezték, ennek oka talán az lehetett, hogy arckaraktere szélsőséges figurák megjelenítésére predesztinálja. Pályafutása során nagyon sok filmszerepet kapott, 70 film és 50 Tv filmben jutott lehetőséghez. Napjainkban a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Főszerepek sorát, de epizódszerepeket is alakított nagy sikerrel. Munkásságáért 2007. március 15-e alkalmából Jászay Mari- díjjal tüntették ki. Ezt a kitüntetést négy évtizedes színészi teljesítményéért érdemelte ki.

Filmjei: Nyom nélkül, Villám, Csini baba, Végkiárusítás,  Na végre itt a nyár, Szegény Dániel, És a nyolcadik napon, Kék Duna Keringő, Notre Dame-i toronyőr, Névtelen Vár, Kutya éji dala, Az elvarázsolt dollár, Privát, kopó, Angyalbőrben, Ámbár tanárúr, Magyar rekviem, Ismeretlen ismerős, Malom a pokolban, Kémeri, Csak semmi pánik, Magyar rapszódia, Az öreg tekintetes. Ezekben a mozi és TV filmekben kapott szerepeket 1974 és 2009 között Hunyadkürti István színész.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!