csorvastortenete
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Szólj hozzá
 
Egy kép - egy történet
 
Csorvási évfordulók 2011
 
Csorvási évfordulók 2012
 
Honlap
 
Ki tud róla?
 
Testvértelepülési kapcsolataink
 
kiadványok
 
Kapcsolat
 
Békés megye hadtörténete
 
Csorvási Oklevéltár
 
Csorvási Kastélyok-kúriák
 
HONSZ Csorvási Szervezete 1932
 
Hunyadkürti György

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

.

  2010.12.28. 11:25

 

Hunyadkürti György  (Jászai Mari - díjas színész)

Csorvás, 1951. április 16.

 

Hunyadkürti György 1951. április 16-án Csorváson született, Hunyadkürti István fiatalabb testvére. Édesapja – György - születése időpontjában, az ÁFÉSZ ellenőre volt. Miután édesapját Csongrád megyébe helyezték, (1953 és 1966 között a MESZÖV Csongrád megyei elnöke volt) távozott a család Csorvásról. Életének ebben a szakaszában Szegeden éltek. Pályafutását a békéscsabai Minerva Színpadon kezdte, majd 1972-ben az Állami Déryné Színházhoz szerződött. 1975. óta a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagja. Színészi pályáján, a színpad mellett testvéréhez hasonlóan a filmvásznon is lehetőségekhez jutott. A színház mellett szívesen vállal önálló irodalmi esteket kiváló előadó, többször nyert díjakat szavaló versenyeken 2006-ban Versünnep Alapítvány, a Magyar Rádió és a Duna Televízió által megrendezett országos szavaló-versenyen Hunyadkürti György érdemelte ki az első díjat 2006-ban Balatonfüreden. A Versünnep 2007 elnevezésű szavalóverseny szakmai fődíját is a kaposvári teátrum népszerű „Hunyája” kapta. A kaposvári színház ezzel elmondhatta, hogy az ország legjobb versmondója a társulatuk tagja. Különleges élményt ígér a színházbarátoknak Hunyadkürti György önálló estje, amely „Ti kérditek”?! – Gondolat – Verseny címmel került a Csiky Gergely Színház stúdiójának színpadára. Ezzel a műsorával fellépett a határon túl is, többek között Gyergyószentmiklóson, ahol templomot szentelt Jakubinyi György. Ez alkalommal adták elő irodalmi műsorát. Munkásságát, színészi teljesítményét több alkalommal elismerték. 2004. decemberében a Gobbi Hilda által alapított Aase-díjat kapta. A színházi epizódszereplők jutalmazására alapított díj után, 2005 - ben Jászai Mari-díjjal ismerték el. 2006-ban megkapta a Kaposvárért aranygyűrűt is, amellyel a város vezetése ismerte el munkásságát. Csak úgy mint testvérét, Őt is felfedezte a filmes szakma, ezért több filmben is szerepet kapott. Filmjei:Bunkerember (2009) Csak egy szög (2008)  József és testvérei, Jelenetek egy paraszt-bibliából (2003), Workshop (2003) Sose halunk meg! (1993), Kastély csillag-fényben (1989), A Pacsirta (1987).

Csorváson a magyar színházművészet három jelentős Jászai Mari – díjjal elismert alakja született: Miszlai István, és a két Hunyadkürti testvér. Munkásságuk és maga az a tény, hogy Csorváson látták meg a napvilágot, kevéssé ismert településünk lakói körében.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Ennyien láttak minket
Indulás: 2010-12-27
 
Képtár
 
Csorvási Helytörténeti Gyűjtemény
 
Mások írták
 
Pro Urbe Csorvás Egyesület
 
A hónap verse
 
Csorvás Díszpolgárai
 
Csorváson születtek
 
Csorváson éltek
 

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!